Back to Top

Familie Eulderink

Geschiedenis

2004

Het idee om deze website te maken is ontstaan vlak na de oprichting van de jongerengroep "The Future". computer1Een groep vanuit de Protestantse gemeente Purmerend voor jongeren van 14-18 jaar.

Deze groep is opgericht in september 2004 en uitnodigingen voor activiteiten en bijeenkomsten werden door mij per e-mail verstuurd. Dit met de achterliggende gedachte dat jongeren van deze leeftijd regelmatig achter de computer vertoeven. Nadat we een aantal activiteiten hadden gehad ontstond het idee om de foto's en verslagen van deze bijeenkomsten maar eens op het internet te zetten. Er werd een gratis e-maiadres aangevraagd en er was gelijktijdig de beschikking over 20 MB diskruimte op de server van de provider. Na de nodige activiteiten en foto's was de beperkte ruimte al snel gevuld.

2005

In deze tijd was er een werkgroep van de Raad van Kerken Purmerend al 3 jaar bezig met het ontwikkelen van een website voor geheel kerkelijk Purmerend. Ik had gehoopt hier voor de jeugd ook een stuk diskruimte te kunnen krijgen. Wegens allerlei omstandigheden in deze werkgroep kwam er echter maar geen website. In de wintervakantie heb ik maar een boekje van frontpage gekocht en begonnen met een geheel nieuwe site te bouwen voor de jeugd. Uiteindelijk op 2e kerstdag 2005 online gezet, met een eigen domeinnaan jeugdpgp.nl en er ruime bekendheid aan gegeven. Het achterliggende doel was om te laten zien hoe snel er een website online kan staan.

2006

Het gevolg laat zich raden. Veel positieve reacties maar ook gelijk de vraag of dit ook mogelijk was voor de Protestantse gemeente Purmerend. Er werd een klein websitegroepje opgericht en logisch dat ik ook werd gevraagd. De eisen die echter aan deze website werden gesteld gingen mijn kennis te boven. Gelukkig waren er nog andere deskundigen en in het voorjaar 2006 zag de website van de Protestantse gemeente het levenslicht. De website was echter opgebouwd met het softwarepakket Joomla. Iets waar ik geen kaas van had gegeten.

Gedurende de ontwikkelingen in Joomla werd ik ook geconfronteerd met de beperkingen van Frontpage. Ik had dit echter nu redelijk in de vingers dus ik wilde hier voorlopig aan vast houden. In de loop van het jaar werd ik echter enthousiaster over Joomla. Ik werd warm gemaakt door Paul en het begon met een Linux Sambaserver met Suse 10.1. De voordelen van een Sambaserver in een gezin met meerdere computers wist ik al en dit was dus een stap vooruit.

2007

Dit was het jaar dat er ook een eigen webserver moest komen. De ontdekkingstocht door Joomla begon in de wintervakantie en heeft ongeveer 2 1/2 maand geduurd. Na veel gepuzzel en gepeins heb ik op 10 maart 2007 het besluit genomen definitief een site in Joomla te maken.

Het is de opzet om van deze website een boeiend geheel te maken. Ervaringen, belevenissen, vakantie's en alles wat wij zoal met het gezin mee maken. Dit is het begin van mijn ervaringen en proeven met Joomla, een open source CMS systeem. Ongetwijfeld komen er in de toekomst spetterende bewegende beelden, mooie plaatjes, geluiden en dergelijke op deze site. Het is echter een hobby en ik neem er de tijd voor. Als je aan het surfen bent op het internet kom dan nog eens een keer langs.

 

2008

De nieuwe Joomla versie 1.5 is uit gekomen. Het ontwikkelteam heeft er hard aan gewerkt en Joomla is nu helemaal los van het vroegere Mambo. In augustus is de migratie naar deze nieuwe Joomla vesie voltooid.

 

2013

Er zijn grote veanderingen in de structuur van het Joomla CMS systeem. In december begonnen met de upgrade naar Joomla versie 3.2

 Computer

 

 

 

 

 

2023

Upgrade van de website van Joomla versie 3 naar Joomla 4.

 

 

 

En,..................... mocht je tips, opmerkingen, aanmerkingen of iets dergelijks hebben, schroom dan niet om van de mailbutton gebruik te maken om het mij te laten weten.

 

 

Peter